Auto

Persoanele fizice nu mai pot înmatricula vehicule noi provenite din UE fără dovada plăţii TVA

Persoanele fizice nu mai pot înmatricula vehicule noi provenite din UE fără dovada plăţii TVA
10.09.2010, 14:56 43

Persoanele neînregistrate în scopuri de TVA nu mai potînmatricula vehiculele provenite din spaţiul intracomunitar fără săfacă dovada plăţii TVA, în cazul maşinilor noi, sau fără săprezinte un certificat care îi scuteşte de acestă taxă, în cazulcelor uzate, conform Mediafax Business.

Astfel, potrivit unui Ordin al ministerelor Administraţiei şiInternelor şi al Finanţelor Publice, intrat vineri în vigoare,persoanele care nu sunt înregistrate în scopuri de TVA şi solicităînmatricularea unui mijloc de transport nou achiziţionat dinspaţiul intracomunitar vor trebui să depună un "Certificat privindatestarea plăţii taxei pe valoarea adăugată, în cazul achiziţiilorintracomunitare de mijloace de transport noi", emis de AgenţiaNaţionale de Administrare Fiscală.

În cazul achiziţiei unui vehicul second hand, persoana caresolicită înmatricularea trebuie să prezinte un document care atestăcă maşina nu intră sub incidenţa plăţii TVA. Citiţi mai multe pewww.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO