Auto

Presedintele Braziliei, Lula da Silva, a deschis lucrarile la cea de-a zecea editie a Michelin Challenge Bibendum

Presedintele Braziliei, Lula da Silva, a deschis lucrarile la cea de-a zecea editie a Michelin Challenge Bibendum
01.06.2010, 14:35 31

Presedintele Braziliei, Luis Ignacio Lula da Silva, a deschisieri ce-a de-a zecea editiei a Michelin Challenge Bibendum.

Evenimentul se desfasoara la Riocentro Conference &Exhibition Center, locatie cu incarcatura iustorica in ceea cepriveste ecologia si masurile de dezvoltare sustenabila, intrucataici a fost organizat in 1992 si Summitul Pamantului organizat deNatiunile Unite, in urma caruia a fost realizata Agenda 21 careintruneste principiile de dezvoltare durabila pentru secolul21.

Evenimentul organizat de Michelin trateaza subiecte deactualitate cu privire la problemele din sistemele de transport,energie, siguranta rutiera, emisii de gaze cu efect de sera. Rio deJaneiro a fost ales ca locatie datorita faptului ca prezinta o mareparte din problemele legate de trafic si urbanizare insa in acelasitimp Brazilia se afla in topul tarilor care adopta masuri dedezvoltare sustenabila.

"Principalul motiv al acestui eveniment este suportul uneimobilitati sustenabile. Si noi, in Brazilia, avem nevoie forte maresa inlocuim flotele de autovehicule, care prezinta o varstainaintata. . Am pus cap la cap aceasta nevoie cu cea de a cresterata ocuparii si a reducerii somajului si am dezvoltat tehnologia.Asa a aparut FlexFuel (motoare care pot functiona atat pe benzinacat si pe gaz natural sau bioetanol, mai putin poluant - n..red).Acum 100% din automobilele fabricate in Brazilia au tehnologiaFlexFuel iar 60% din consumatori aleg bioetanolul ca sicombustibil", a declarat presedintele Brazililei, Lula da Silva, ladeschiderea lucrarilor Michelin Challenge Bibendum 2010.

IN cadrul celei de-a 10-a editii, care urmeaza dupa cea dinShanghai, Michelin a adunat cea mai mare parte a producatorilor deautomobile si de componente auto care au dezvoltat tehnologiaelectrica auto, implementata acum pe modele care se apropie deproductia de serie.

Astfel, atat Audi, Peugeot, cat si companii precum MIcrocar sauAixam au prezentat in cadrul deschiderii, urmata de competitiitehnice, de consum si raliuri, cele mai noi tehnologii pentruautomobile electrice, hibrid benzina - electric, cu alimentaredirecta de la priza sau cu diferite celule cu energi alternative dealimentare, si prototipurile pe care au fost implementate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24