Auto

Românul de 35 de ani care a dezvoltat Bmw Seria 1, maşina cu vânzări anuale de 5 miliarde de euro

Românul de 35 de ani care a dezvoltat Bmw Seria 1,...

Autor: Bogdan Alecu

01.11.2014, 18:31 1377

Thomas Ebner are 35 de ani şi a condus până anul trecut dezvoltarea de produs a BMW Seria 1, un model care a înregistrat vânzări anuale de 5 miliarde de euro, mai mari decât cele ale uzinei Dacia de la Mioveni. Acum a trecut la Seria 2.

Thomas Ebner lucrează de aproape un deceniu pentru BMW şi are biroul la sediul central din München.  Vorbeşte limba română cursiv şi spune că revine în ţară de cel puţin trei-patru ori pe an. „Este vorba de familie, de prieteni, de legături care s-au păstrat. Contactul cu România nu s-a rupt.” Thomas Ebner s-a născut la Timişoara în 1978 şi a plecat din ţară împreună cu familia în 1994, cu puţin înainte de a termina liceul. A terminat şcoala în Germania, iar ulterior s-a angajat la unul dintre cei mai cunoscuţi constructori auto germani, BMW. Acum are dublă cetăţenie, română şi germană.

„Am plecat cu un an şi jumătate înainte să termin liceul în România, iar studiile le-am terminat în Germania. După liceu am urmat Facultatea de Economie şi Tehnologie din Reutlingen, în apropiere de Stuttgart”, povesteşte Thomas Ebner.

Citiţi articolul integral pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO