Auto

Ruşii au început să producă Logan II şi Sandero II

Ruşii au început să producă Logan II şi Sandero II

Autor: Daniela Stoican

24.06.2014, 12:09 1855

Producătorul rus de automobile Avtovaz, care fabrică modelele Lada, a început să producă maşinile low-cost Logan II şi Sandero II la Tolyatti, în Rusia, scrie La Tribune. Maşinile vor fi vândute sub marca Renault, nu sub cea românească Dacia şi vor fi destinate pieţei ruseşti. Modelele vor fi prezentate la salonul auto de la Moscova de la sfârşitul lunii august.

Renault „a demarat producţia de Logan II şi Sandero II”, a declarat o sursă din cadrul companiei franceze. Renault şi-a saturat propria facilitate de producţie de la Moscova şi profită de supracapacitatea Avtogaz, primul fabricant auto rus asupra căruia alianţa Renault-Nissan este pe cale să preia controlul, pentru a produce cele două modele la fabrica de la Tolyatti a producătorului rus. Alianţa Renault-Nissan ar trebui să încheie luna aceasta răscumpărarea a 67,1% din capitalul Avtovaz pentru 577 milioane de euro.

Avtovaz a avut pierderi nete de 7,9 miliarde de ruble (161 milioane de euro) anul trecut. În ciuda ajutorului primit de la Renault, nivelul de productivitate este departe de cel al concurenţilor internaţionali. Constructorul rus are o supracapacitate de producţie şi efective enorme de personal, moştenite din perioada sovietică.

Renault este marca auto nr. 2 în Rusia după Lada şi produce modelul Duster la Moscova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO