Auto

Scandalul Daihatsu, care a falsificat testele de siguranţă pentru 88.000 de maşini, „apasă frâna” pentru producţia industrială din Japonia

Scandalul Daihatsu, care a falsificat testele de...

Autor: Mediafax

29.02.2024, 09:56 1191

Scandalul subsidiarei Toyota, Daihatsu, care a falsificat testele de siguranţă pentru 88.000 de maşini, apasă asupra producţiei industriale din Japonia. A înregistrat cea mai mare scădere din mai 2020, de la pandemie.

În prima lună a anului, producţia a scăzut cu 7,5% faţă de decembrie, cu o scădere accentuată de 17,8% în industria auto.

Ministerul Industriei din Japonia şi-a revizuit în scădere evaluarea ciclului de producţie pentru prima dată în ultimele şase luni, afirmând că producţia industrială "continuă să dea semne de slăbiciune după faza volatilă instabilă înregistrată în decembrie".

În ianuarie, primul constructor auto japonez a decis să suspende livrările unor modele după ce a constatat nereguli în testele de certificare a motoarelor diesel dezvoltate de filiala sa Toyota.

O reluare treptată a operaţiunilor este aşteptată lunea viitoare, după ce se va primi undă verde din partea Ministerului Transporturilor - care anterior ridicase interdicţia de expediere. Potrivit sondajului tradiţional al guvernului în rândul companiilor producătoare, se aşteaptă ca producţia să crească cu 4,8% în februarie şi cu 2% în martie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO