Auto

Schmidt, Automobile Bavaria: România poate ajunge la performanţe economice mai bune ca Germania pe termen lung

Schmidt, Automobile Bavaria: România poate ajunge la performanţe economice mai bune ca Germania pe termen lung

Autor: Bogdan Alecu

11.12.2011, 10:29 1628

"Am tot sperat că românii plecaţi în afară să revină în ţară cu know-howul dobândit acolo, dar încă nu s-a întâmplat acest lucru.În acest moment, putem spune doar că România poate ajunge la performanţe economice mai bune ca Germania pe termen lung", a spus Schmidt.

Automobile Bavaria va finaliza în acest an două investiţii pe piaţa locală, la Otopeni şi Constanţa, unde sumele cumulate depăşesc cinci milioane de euro. Acestea sunt şi cele mai vechi locaţii ale companiei.

Primul teren a fost cumpărat de Michael Schmidt în vara anului 1994, atunci când a şi înfiinţat Automobile Bavaria, cu 250.000 de dolari, la preţul de 6,5 dolari metrul pătrat.

"Mai avem patru terenuri în România care au fost achiziţionate pentru extinderi viitoare în oraşe precum Craiova, Bacău, Oradea şi Constanţa", a precizat el.

Schmidt estimează pentru 2011 o creştere a cifrei de afaceri a Automobile Bavaria Group de la 130 de milioane de euro la peste 150 de milioane de euro, principalul motor fiind camioanele MAN, importate prin firma MHS Truck&Bus şi abia pe locul doi automobilele BMW.

În plus, acum şi Rolls Royce contribuie la creştere, atât prin service-ul deschis în luna septembrie a anului trecut, cât şi prin showroomul din Germania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO