Auto

Şeful transportatorului Dumagas: Volumul de mărfuri pe rutele interne a crescut cu 25%

Şeful transportatorului Dumagas: Volumul de mărfuri pe...

Autor: Mirabela Tiron

24.07.2017, 00:05 315

Cea mai mare contribuţie în sezonul de vară o au îngheţata, berea şi apa, spune Mircea Vlah, şeful companiei de transport.

Dumagas, unul dintre cei mai mari trans­por­tatori de marfă de pe piaţă, cu afaceri de 30 mil. euro în 2016, a înregistrat în primul semes­­tru din acest an o creştere cu 25% a volu­mu­lui de marfă pe rute interne, în timp ce pe trans­­port internaţional volumul de marfă  a cres­cut cu 10%, potrivit oficialilor companiei.

„Cea mai mare creştere a volumului de marfă şi implicit a vânzărilor am avut-o pe pia­­ţa locală. Cea mai mare cerere în sezon este pentru transportul de îngheţată, bere şi apă, volumul transportat s-a dublat dat fiind că şi capacitatea noastră pe transport la tem­pe­ratură controlată s-a dublat! Orice creştere a consumului se vede în volumul de marfă trans­portat“, a spus pentru ZF Mircea Vlah, şe­ful companiei de transport. Canicula con­tri­buie la creşterea vânzărilor de bere, ape mi­ne­rale, sucuri şi îngheţată.

Pe transport intern, compania Dumagas are clienţi în rândul marilor retaileri, precum Kaufland, Carrefour, Lidl, dar transportă şi pen­tru Unilever sau producătorii de sucuri şi bere. Marii retaileri au ajuns la o contribuţie de 50% la businessul din transport domestic al Dumagas, ca urmare a expansiunii pe care au avut-o în ultimii doi ani şi a deschiderilor noi de magazine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO