Auto

Situaţia şantierelor de pe autostrăzi din România la finalul lunii mai

Situaţia şantierelor de pe autostrăzi din România la...

Autor: Andreea Neferu

30.05.2015, 09:11 2405

Cei aproape 200 de kilometri de autostrăzi care se află în lucru în prezent în România şi care costă circa 5 mi­liarde de lei au avansat în medie în ulti­mele două luni cu 7%, arată o ana­liză a ZF pe baza datelor transmise de CNADNR.

Ritmul de construire este mai mic decât în lunile similare ale anilor ante­riori, când în general şantierele de auto­străzi înaintau cu 5-7% pe lună, deci în medie cu 10-14% la fiecare do­uă luni.

Autostrada pe care lucrările au mers ceva mai bine este Sebeş - Turda, unde pe toate cele patru loturi con­struc­ţiile au înaintat considerabil. Lotul al patrulea al tron­so­nului Sebeş - Turda, spre exem­plu, avea spre finalul lu­nii mar­tie un sta­diu de exe­cuţie de 9,8%, iar în prezent este con­struit în proporţie de 33,4%, termenul de finalizare fiind primul tri­mestru al anului viitor, potrivit datelor CNADNR. Stadiul fizic al lotului al patrulea de pe Sebeş - Turda a avansat de la 7,7% în martie la 16% în luna mai.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO