Auto

Top 10 cele mai vândute maşini de oraş din România - galerie FOTO

Care sunt cele mai vândute maşini de oraş din România - galerie FOTO

Top 10 cele mai vândute maşini de oraş

Autor: Bogdan Alecu

30.03.2011, 11:36 654

Vânzările maşinilor de clasă mini au înregistrat în primele douăluni ale acestui an un declin de aproximativ 15% faţă de perioadasimilară a anului trecut la aproape 270 de maşini potrivitstatisticilor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor deAutomobile.

Cel mai bine vândut model de clasă mini a fostîn primele două luni Toyota Aygo, cu 63 de maşinivândute, de peste zece ori mai multe decât în perioada similară aanului trecut, din care două treimi s-au vândut în ianuarie. Pelocul secund în clasament se situează Fiat Pandacu 43 de maşini în scădere cu aproape 30 de procente, în timp cenoul Chevrolet Spark este pe locul al treilea.

Fiat 500, model care face parte din "segmentulpremium" al clasei mici s-a clasat pe locul patru la începutulacestui an, cu 36 de unităţi, de aproape trei ori mai multe faţă deperioada similară a anului trecut, în timp ce Renault Twingo,modelul mini al francezilor lansat pe piaşa locală la finele anuluitrecut a urcat direct pe locul cinci cu 34 de maşini vândute.Peugeot 107 şi Citroen C1,ceilalţi doi tripleţi proiectaţi pe aceeaşi platformă cu ToyotaAygo s-au clasat pe locurile şapte şi opt.

Pe locul zece în clasament se afţă Smartfortwo, cel mai mic dar şi cel mai scump model de clasămini, al cărui preţ porneşte de la aproape 10.620 de euro cu TVAinclus pentru versiunea de bază şi poate ajunge la peste 20.000 deeuro în cazul celei de top.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO