Auto

Trafic intens pe drumurile din România în ultimul weekend înainte de Crăciun

Trafic intens pe drumurile din România în ultimul weekend înainte de Crăciun

Autor: Mediafax

18.12.2011, 12:18 198

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române susţine că în fiecare an, în sfârşitul de săptămână de dinaintea Crăciunului traficul rutier este cel mai aglomerat, mai ales pe drumurile către Capitală, cel mai dificil de circulat fiind însă între Alexandria şi Bucureşti, informează Mediafax.

"Ca în fiecare an, în weekend-ul de dinaintea Crăciunului, pe principalele drumuri naţionale traficul rutier este intens. Bineînţeles, cele mai aglomerate vor fi drumurile care duc către Capitală", precizează Infotrafic.

Sursa citată spune că cel mai greu se va circula pe DN6 Bucureşti - Alexandria, pe segmentul Ghimpaţi - Mihăileşti, deoarece foarte mulţi bucureşteni s-au deplasat în judeţele Giurgiu şi Teleorman pentru a achiziţiona diverse produse alimentare. "Îi atenţionăm pe automobiliştii care se vor întoarce astăzi (duminică-n.r.) în Bucureşti pe acest drum că vor circula bară la bară, mai ales la orele serii", subliniază Infotrafic.

Tot spre seară, probleme vor apărea şi pe autostrada A1, pe sensul de mers Piteşti - Bucureşti, avertizează Infotrafic. "Amintim că frecvent, în zilele cu trafic intens, imediat după lăsarea întunericului se produc tamponări între autovehicule la intrarea în Bucureşti, pe fondul nepăstrării unei distanţe corespunzătoare în mers. În plus, aşa cum s-a întâmplat şi sâmbătă, parcările centrelor comerciale din apropierea intersecţiei autostrăzii cu Centura Capitalei se vor umple, astfel că se vor forma coloane de maşini, existând posibilitatea ca acestea să ajungă până pe autostradă şi până pe Centura Capitalei", spune Infotrafic.

Şi pe DN1 duminică, la prânz, se vor forma coloane de autovehicule pe Valea Prahovei, motiv pentru care poliţiştii recomandă conducătorilor auto care vor porni dinspre Braşov către Bucureşti, să circule pe DN1A Săcele - Cheia - Ploieşti.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO