Auto

Trei din patru BMW-uri vândute în România sunt 4x4

Trei din patru BMW-uri vândute în România sunt 4x4

Autor: Bogdan Alecu

27.01.2013, 18:01 1168

Aproximativ trei din patru modele BMW livrate pe piaţa locală sunt echipate cu sistemul de tracţiune integrală BMW xDrive, prezent acum inclusiv pe Seria 1 şi Seria 6. În ceea ce priveşte motorizările, peste 90% dintre maşinile livrate în România sunt diesel.

În total, BMW a livrat anul trecut aproape 2.200 de maşini pe piaţa locală, în creştere cu 7% faţă de anul anterior. BMW X5 rămâne şi în acest an cel mai bine vândut model al mărcii cu un total de 387 unităţi, în scădere cu 11% faţă de anul anterior. „Se observă însă o expansiune susţinută a mărcii pe tot mai multe segmente, cu o creştere puternică în segmentul limuzinelor superioare unde BMW Seria 5 ocupă prima poziţie în piaţă cu 339 unităţi, în creştere cu 19%. Chiar dacă aproape trei din patru unităţi livrate a fost un model din gama X cu tracţiune integrală, marca şi-a extins prezenţa şi către segmentul break-urilor premium cu BMW Seria 3 Touring şi BMW Seria 5 Touring. în total 59 de astfel de modele au ajuns la clienţi în 2012, faţă de numai 8 anul precedent”, au spus oficialii BMW România.

În ceea ce priveşte automobilele BMW supersport din gama „M”, anul trecut constructorul german a livrat pe piaţa locală opt modele „M” din care şapte M5. În completarea gamei, de anul trecut este disponibil şi modelul X6M 5.0d cu motor diesel de 3,0 litri cu trei turbine de supraalimentare, ce îi permit să producă 381 CP şi 750 Nm, ceea ce face din X6 cel mai rapid SUV diesel din lume, depăşind inclusiv noul Porsche Cayenne S Diesel.

La nivel mondial BMW a trecut anul trecut pentru prima dată de cota 1,5 milioane unităţi în urma unei creşteri de 12%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO