Auto

World Mediatrans, o companie de transport din Timiş, în topul celor mai dinamice firme. „Anul acesta depăşim afaceri de 20 de milioane de euro.“

World Mediatrans, o companie de transport din Timiş, în...

Autor: Mirabela Tiron

23.11.2021, 00:07 4894

World Mediatrans, o companie de transport din TimiÅŸ, fondată în 1997 de  către Gabriel Lungu, a ajuns la afa­ceri de circa 70 mil. de lei anul trecut, în creÅŸtere cu 28% faţă de anul anterior, fiind una din cele mai di­na­mice 20 de companii din acest sector, potrivit unei analize a ZF.

„Am lucrat într-o companie de curierat în perioada 1992-1996 şi apoi am decis să pun bazele companiei World Mediatrans. Am început în 1997 ca agent cargo al Austrian Airlines, eram primul agent cargo din afara Bu­cu­reştiului al unei companii aeriene. Am devenit şi subcontractor al companiei de curierat UPS (pe atunci Romtrans)“, a spus pentru ZF antreprenorul Gabriel Lungu, fondatorul companiei, care are 170 de angajati.

Primul birou al companiei a fost deschis la TimiÅŸoara iar în prezent World Mediatrans are birouri în 23 de oraÅŸe din Å£ară, depozite logistice în TimiÅŸoara, Arad, BucureÅŸti ÅŸi Oradea dar ÅŸi în străinătate, în Budapesta, Barcelona ÅŸi în Cehia (într-un oraÅŸ la graniÅ£a cu Ger­mania). ÃŽn 2012 în acÅ£ionariatul  World Mediatrans a in­trat compania DB Group România, membră a DB Group Spa Italia, care a preluat 50% din acÅ£iuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ÅŸtiri
AFACERI DE LA ZERO