Business Internaţional

Franţa este pregătită pentru cedarea suveranităţii fiscale către zona euro, dacă ar rezolva criza

Autor: Vlad Popescu

13.07.2012, 11:46 245

"Suntem conştienţi că mai multă solidaritate presupune mai multă integrare, adică mai puţină suveranitate. Problema Franţei nu este suveranitatea. Criza este extrem de profundă, vrem să organizăm această solidaritate pentru a fi puternici în faţa pieţelor", a spus Cazeneuve într-un interviu.

Preşedintele francez Francois Hollande a promovat ideea obligaţiunilor comune, asumate de toate cele 17 state din zona euro, pentru a ajuta statele aflate în dificultate să se împrumute mai ieftin.

Mai mulţi politicieni germani au replicat atunci că, dacă Franţa vrea euro-obligaţiuni unice, ar trebui să fie pregătită să cedeze suveranitatea asupra finanţelor publice către instituţii europene.

Cancelarul german Angela Merkel a indicat că ar accepta ideea obligaţiunilor comune în zona euro numai după o integrare politică profundă în Europa.

Cazeneuve a afirmat să se aşteaptă ca guvernele din zona euro să convină până la sfârşitul anului un sistem comun de supraveghere bancară, a cărui implementare va reduce tensiunile de pe pieţele financiare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO