Bănci și Asigurări

Actiunile BRD, inghetate la 17.300 lei

17.06.2003, 00:00 15

Actiunile Bancii Romane pentru Dezvoltare au inregistrat ieri la Bursa cea de-a noua sedinta de tranzactionate consecutiva  fara nici o variatie a pretului de inchidere. Ca si in cele opt sedinte anterioare, ultima tranzactie de ieri cu actiuni BRD s-a realizat la 17.300 lei/actiune. In ultimele doua saptamani, spre deosebire de BRD,  majoritatea actiunilor de la Bursa au inregistrat oscilatii destul de ample, iar tendinta a fost una usor ascendenta.
Brokerii spun ca evolutia extrem de stabila a actiunilor BRD se datoreaza pe de o parte faptului ca rezultatele finaciare ale primului trimestru, care indica o scadere de 30% a profitului, nu au fost incurajatoare pentru investitorii romani. #leadend#Pe de alta parte actiunile BRD se numara printre putinele de la Bursa spre care se indreapta atentia investitorilor strani, care, spun brokerii, se uita mai putin decat cei romani catre tendinta generala sau zvonurile de pe piata. “Pentru un investitor strain o scadere a profitului pe un trimestru nu este relevanta pentru a lua o decizie de vanzare”, comenta ieri un broker.
Valoarea tranzactiilor cu actiunile BRD a continat sa scada, la fel ca valoarea totala de pe piata. Actiunile transferate ieri au insumat 2,5 miliarde de lei. La ultima cotatie, valoarea de piata a bancii este de 745 milioane de dolari, in scadere fata de inceputul anului, cand depasea 800 milioane de dolari.
Tendinta actiunilor celeilalte banci de la Bursa, Banca Transilvania a fost in ultimele saptamani ascendenta, chiar daca ieri pretul a inregistrat o corectie negativa de 1,4%. Ultima operatiune de luni cu actiunile acesteia s-a realizat la pretul de 3.400 lei, iar valoarea tranzactiilor a fost de 1,5 miliarde de lei. De la inceputul anului actiunile Bancii Transilvania au adus investitorilor un castig de peste 40% daca se iau in calcul si actiunile care vor fi distribuite gratuit din profitul pe anul anterior. Capitalizarea bursiera a bancii este de 105 milioane de dolari.



 



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24