Bănci și Asigurări

AGA la liderul pieţei asigurărilor. Euroins plănuieşte o nouă majorare a capitalului social, cu 55,8 mil. lei. Compania urmează să primească aprobarea pentru majorarea de capital pe 29 septembrie, când va avea loc Adunarea Generală a Acţionarilor

AGA la liderul pieţei asigurărilor. Euroins...

Autor: Mircea Nica

14.09.2022, 08:30 201

♦ Majorarea capitalului social se va efectua prin emiterea de noi acţiuni la un preţ pe emisiune de 10 lei per acţiune nou-emisă, din care valoarea nominală per acţiune de 1 leu şi prima de emisiune per acţiune de 9 lei ♦ Euroins a înregistrat o pierdere de 19 mil. lei în 2021, din care 18,9 mil. lei au venit din zona asigurărilor RCA.

Euroins România, noul lider al pieţei asigu­rărilor după prăbuşirea City Insurance, urmează să realizeze o nouă majorare a capitalului social cu 55,8 mil. lei prin emisiunea de acţiuni noi în schimbul unor aporturi în numerar, potrivit informaţiilor publicate în convocatorul acţionarilor Euroins, în Monitorul Oficial.

„Aprobarea majorării capitalului social al Societăţii conform art. 210 alin. (1) din Legea Societăţilor nr. 31 1990 prin emisiunea de acţiuni noi în schimbul unor aporturi în numerar în sumă totală de 55.791.120 lei. Majorarea capitalului social se va efectua prin emiterea de noi acţiuni la un preţ de emisiune de 10 lei per acţiune nou-emisă, din care valoarea nominală per acţiune de 1 leu şi prima de emisiune per acţiune de 9 lei, şi un preţ total de emisiune de 55.791.120 lei, din care valoarea nominală totală cu care se majorează capitalul social al Societăţii este de 5.579.112 lei şi prima de emisiune totală de 50.212.008 lei pentru toate acţiunile nou-emise“, conform convocatorului.

Adunarea Generală a Acţionarilor va avea loc pe data de 29 septembrie 2022, moment în care se va aproba noua majorare a capitalului social. Ultima majorare acţionată de Euroins a fost la începutul lunii august cu suma de 44,7 mil. lei, reprezentând compensarea unei creanţe în euro pe care acţionarul majoritar Euroins Insurance Group o avea asupra Euroins România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO