Bănci și Asigurări

Agenda de vineri a guvernului: pe ordinea de zi nu apare proiectul privind bugetul pe 2019

Agenda de vineri a guvernului: pe ordinea de zi nu apare...

Autor: Iulian Anghel

08.02.2019, 00:00 71

Proiectul legii bugetului pe 2019 nu apare pe ordinea de zi de astăzi a guvernului, deşi ministrul finanţelor Eugen Teodorovici a spus că bugetul va fi adoptat astăzi, după săptămâni întregi de tergiversări. Eugen Teodorovici a declarat ieri: „O să aveţi mâine (astăzi – n. red.) un buget în guvern, prezentat, discutat, aprobat, trimis la Parlament, apoi ţine de Parlament cât de repede se va adopta acest buget, buget care are o creştere foarte importantă pe investiţii, sănătate, educaţie. 

Bani sunt, deficitul este aşa cum l-am anunţat, toţi indicatorii macro sunt cei anunţaţi“. 

Bugetul consolidat este construit pe o creştere economică de 5,5% şi un deficit fiscal de 2,55% din PIB. Proiectul de buget ar fi trebuit să fie votat, potrivit legii, încă de anul trecut. În ultima vreme, el a fost întrâziat de nemulţumurile administraţiei locale faţă de sumele alocate. O ultimă întâlnire de ieri de la Ministerul de Finanţe între primari şi ministrul de resort nu i-a mulţumit pe primii. Acum, că bugetul nu este adoptat, varianta pe care se merge este aceea a bugetului de anul trecut, cu cheltuieli lunare de 1/12 din bugetul lui 2018.

Guvernul a publicat aseară ordinea de zi a şedinţei de astăzi, dar pe listă nu se regăsesc bugetul de stat sau cel al asigurărilor. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO