Bănci și Asigurări

Agenti pe banda rulanta la Generali

14.06.2006, 00:00 18

Generali Asigurari a inceput sa isi dezvolte rapid forta de vanzari proprie, numarul agentilor companiei fiind in prezent de 1.000, cu 400 mai mult decat la sfarsitul anului trecut.

De asemenea, Generali intentioneaza sa isi extinda in acest an reteaua teritoriala cu 12 agentii, ajungand astfel la peste 70 de unitati teritoriale. Dezvoltarea fortei de vanzari, precum si colaborarea cu societati de leasing si brokeri si lansarea asigurarilor RCA la sfarsitul lui 2005 au impulsionat afacerile companiei de asigurari, spune Tudor Moldovan, director general la Generali.

Generali a subscris in primele cinci luni ale acestui an prime brute de peste 110,6 milioane de lei (31,3 mil. euro), valoare care reprezinta circa 87% din subscrierile inregistrate in intreg anul trecut. Afacerile companiei au crescut cu 164% fata de primele cinci luni din 2005. Primele brute subscrise din asigurari generale s-au ridicat la aproape 95,5 milioane de lei (circa 27 de milioane de euro), cu 172% mai mult comparativ cu perioada similara din 2005. Din asigurari de viata, Generali a subscris prime brute de 15,2 milioane de lei (4,3 milioane de euro), mai mult decat dublu fata de primele cinci luni ale anului trecut.

"Multe polite de asigurare au venit pe canalele leasing si brokeri, mai ales asigurari auto casco", explica Moldovan.

Asigurarile auto casco reprezinta 55% din portofoliul de asigurari generale al companiei. "Asigurarile casco sunt singurul segment al pietei asigurarilor care dovedeste o crestere continua si constanta", afirma directorul Generali.

"Cresterea primelor brute subscrise din acest an s-a datorat si faptului ca am inceput sa vindem asigurari de raspundere civila auto", spune Moldovan.

Generali a primit autorizatia de a vinde asigurari RCA la sfarsitul anului trecut, vanzarile pe acest segment fiind de 5 milioane de lei (peste 1,4 milioane de euro) in primele cinci luni ale anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO