Bănci și Asigurări

Aglomerarea finalizării a trei tranzacţii de M&A în banking în 2024 amplifică tensiunea angajaţilor şi bulversează piaţa muncii. Aproape 5.000 de angajaţi din cele trei bănci ce vor fi fost „înghiţite“ - OTP, Alpha Bank şi First Bank - sunt într-o situaţie incertă, gândindu-se încotro să se îndrepte

BM: Cine nu este fericit cu fuziunile din banking? Angajaţii

Aglomerarea finalizării a trei tranzacţii de M&A în...

Autor: Claudia Medrega

15.03.2024, 16:20 676

Poate creşte şomajul după aceste tranzacţii din banking? Câţi dintre angajaţii băncilor absorbite vor fi păstraţi în băncile cumpărătoare? Ce se întâmplă cu cei din top managementul băncilor absorbite? Se pot adapta bancherii la altfel de joburi, din alte domenii? Pot deveni antreprenori foştii bancheri? Citiţi ce spun specialiştii în resurse umane în coverul din Business Magazin cu titlul „Cine nu este fericit cu fuziunile din banking? Angajaţii“.

Tranzacţiile de fuziuni şi achiziţii (M&A -mergers&acquisitions) aduc provocări pe mai multe planuri având în vedere complexitatea lor din punct de vedere legal, tehnic şi organizaţional şi au un impact mare din perspectiva resurselor umane. Iar aglomerarea finalizării mai multor fuziuni în sistemul bancar românesc în anul 2024 nu face decât să amplifice presiunea asupra angajaţilor din bănci şi bulversează piaţa muncii, scrie Business Magazin (BM).

În general, în urma unei fuziuni sau achiziţii, unii angajaţi rămân în afara structurii rezultate. Şi, în aceste condiţii, răspunsul la întrebarea „cine nu este mulţumit de fuziunile din banking?“ este evident: „angajaţii“.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO