Bănci și Asigurări

Agras absoarbe Omniasig Asigurari Agricole

27.03.2001, 00:00 27



Adunarea Generala a Actionarilor a societatii de asigurare Agras a aprobat "de principiu" fuziunea prin absorbtie a "surorii" sale mai mici din grupul Omniasig - Omniasig Asigurari Agricole.

De asemenea, actionarii Agras au hotarat majorarea capitalului social al societatii pana la o valoare de peste 57 miliarde de lei, prin includerea diferentei pozitive rezultate din reevaluarea activelor fixe.

"Incercam sa urgentam fuziunea, pentru ca nu este normal sa functioneze doua societati surori cu acelasi obiect de activitate", spune Maura Klassek, presedintele Agras.

Consiliul de Administratie al Agras este imputernicit sa intocmeasca proiectul de fuziune si sa realizeze a€oin cel mai scurt timp" integrarea celor doua societati prin transferul de protofoliu de la Omniasig Asigurari Agricole la Agras Asigurari-Reasigurari in Agricultura.

Incepand din toamna trecuta, societatea de asigurari Omniasig detine 50,05% din actiunile societatii Agras, atingandu-si obiectivul de a deveni actionar majoritar.

Omniasig vrea ca Agras sa fie liderul pietei asigurarilor agricole, consolidand astfel si portofoliul Omniasig. Agras urmeaza sa devina o subsidiara a Omniasig in momentul in care compania se va transforma intr-un holding.

In 2000, Agras a incasat prime de asigurare non-life in valoare de 21,807 miliarde de lei, pe langa care politele RCA vandute au insumat peste 13 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24