Bănci și Asigurări

Agras: plus un milion euro la capital

07.10.2003, 00:00 14



Compania de asigurari Agras, specializata in asigurari agricole, isi va majora capitalul social cu 39 miliarde de lei, adica peste un milion de euro. Majorarea va fi facuta pentru ca societatea "sa inspire mai multa incredere si sa-si poata asuma obligatii mai mari", a spus presedintele companiei, Maura Klassek.



Consiliul de Administratie al societatii a convocat o adunare generala extraordinara a actionarilor, pe 26 octombrie, pentru aprobarea majorarii capitalului. Noile actiuni vor fi subscrise si platite integral la data subscrierii numai de catre actionarii existenti la data de referinta, care a fost stabilita la 17 octombrie. Actiunile vor fi subscrise la valoarea nominala, de 2.600 de lei, fata de ultimul pret de la Bursa de Valori de 3.300 de lei.



Compania are acum un capital social de 60,9 miliarde lei, din care actionarul majoritar, Wiener Staedtiche, detine 54%, Raiffeisen 20%, restul capitalului fiind impartit intre peste 1800 de actionari persoane fizice sau juridice.



Wiener Staedtiche, care mai detine in Romania compania de asigurari timisoreana Unita, este una dintre cele mai mari companii de asigurari din Austria. Daca ceilalti actionari nu vor participa la majorare, cota sa in capitalul social se va majora. "Actionarul majoritar a fost de acord ca este necesara o majorare de capital.Nu cunosc ce vor face ceilalti actionari, dar toata lumea este de acord ca trebuie majorat capitalul", a mai spus Klassek. Compania asteapta prime brute incasate de 300 mld.lei anul acesta, fata de 140 mld.lei anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24