Bănci și Asigurări

Agras vrea sa vanda asigurari de viata la tarani

17.12.2003, 00:00 18



Compania Agras, specializata in asigurari agricole, a anuntat ca intentioneaza sa intre pe piata asigurarilor de viata de anul viitor, unul din segmentele vizate fiind populatia rurala, foarte putin acoperita de marile companii de asigurari de pe piata.



"Asigurarile de viata sunt tot mai cerute pe piata, fiind cerute de banci, dar si in conditiile aderarii la Uniunea Europeana. Noi avem deja un portofoliu extins, iar asigurarile de viata ne-ar completa gama de produse", a spus Maura Klassek, directorul general al companiei.



Consiliul de administratie al companiei a convocat o adunare generala a actionarilor unde se va supune aprobarii completarea obiectului de activitate al societatii cu asigurarile de viata.



Klassek nu a precizat care va fi suma investita in aceasta directie.



"Avem actionari foarte puternici, care au posibilitatea de a face investitii. Initiativa de a intra pe acest segment vine din ambele directii- a noastra si a actionarului majoritar", a mai spus Klassek.



Din 2002, actionarul majoritar al companiei este grupul austriac Wiener Staedtische, cea mai mare companie de asigurari din Austria, care mai detine o societate de asigurari in Romania, Unita, cu sediul la Timisoara.



Unita este una dintre primele companii private care a vandut asigurari de viata in Romania. Ambele companii detinute de austrieci vand acum si asigurari de raspundere civila auto, casco sau property, iar daca Agras intra si pe piata asigurarilor de viata, "dublarea" va fi completa. Mai mult, daca, asa cum se preconizeaza, activitatea de asigurari de viata va trebui sa fie separata de cea de asigurari generale, atunci Wiener Staedtische ar putea ajunge sa detina patru companii in Romania.



"Vom vedea cum va fi legislatia si ne vom adapta", a spus Klassek.



Compania, ale carei incasari provin in proportie de 50% din asigurari agricole, a lansat in toamna trecuta polite de asigurare pentru suprafete mici de teren - intre 1 si 5 hectare, cu intentia de a ajunge la tarani.



Acestia ar putea fi si unul din segmentele tinta in asigurari de viata. "Intr-adevar, acest tronson de populatie este mai putin acoperit, asa incat este o oportunitate", a spus Klassek.



Agras estimeaza incasari din prime brute de 290-300 miliarde lei in acest an (7,5 milioane euro), fata de 6 milioane euro anul trecut. sorin.pislaru@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24