Agricover Credit IFN, o companie care acordă împrumuturi fermierilor, a luat un credit de 10 mil. euro de la BERD

24 apr 2018 Autor: Roana Rotaru

Agricover Credit IFN, o companie care oferă servicii financiare şi de agribusiness fermierilor, a luat un împrumut de 10 mil. euro de la BERD, cu scopul de a-şi mări portofoliul de clienţi şi implicit, cota de piaţă. Agricover Credit IFN, divizia de finanţare a Agricover Holding, susţine că are o cotă de piaţă de 15% în zona creditării sectorul agricol.

„Acest împrumut va permite companiei să susţină nevoile de finanţare ale fermierilor locali, să îşi majoreze portofoliul şi cota de piaţă”, spun reprezentanţii BERD.

Anul trecut, BERD, unul dintre cei mai mari investitori instituţionali din România, a achizitonat 13% din capitalul Agricover Holding SA.

Totalul investiţiilor băncii BERD în România până în prezent se ridică la aproape 8 miliarde de euro în peste 400 de proiecte. Doar anul trecut, Banca a investit peste jumătate de miliard de euro în România. Din aceste finanţări, 93% au fost alocate sectorului privat.

Agricover Holding SA, deţinut de omul de afaceri iranian Jabbar Kanani, este unul dintre cei mai mari distribuitori de materii prime agri­cole şi traderi de cereale de pe piaţa lo­cală. Agricover Holding, care reuneşte diviziile Agri-Businessşi Agri-Finance, are peste 850 angajaţi şi un număr de peste 4.500 clienţi fermieri la nivel naţional.

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
credit
, berd
, fermieri
, companie
, imprumut
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide