Bănci și Asigurări

ALD Automotive vinde masini rulate cu dobanda de la 11% in lei

23.07.2009, 17:57 741

ALD Automotive, societatea de leasing operational a grupului francez Societe Generale, a incheiat un acord cu BRD Finance, subsidiara de credite de consum a BRD-SocGen, in vederea comercializarii masinilor second-hand catre persoane fizice, prin credite acordate la locul de vanzare.

Solutia de finantare oferita este un credit de consum in lei, cu o dobanda fixa care incepe de la 11% pe an, un avans minim de 10% si fara obligatia unei asigurari Casco.

Firmele de leasing operational vand masini second-hand fie pentru ca au ajuns la scadenta contractele semnate si, spre deosebire de leasingul financiar, masina nu trece in proprietatea clientului, fie pentru ca ratele nu mai sunt platite de client, iar compania de leasing este nevoita sa ia masina inapoi.

"Activitatea noastra de comercializare a autovehiculelor rulate va lua amploare in urmatoarea perioada, iar vanzarea catre persoane fizice este un canal de vanzare important, pe care ne dorim sa il dezvoltam prin intermediul acestui parteneriat", spune Martin Koessler, directorul general al ALD Automotive, companie care administreaza peste 5.200 de masini pentru 211 clienti.

El garanteaza intretinerea masinilor conform recomandarilor producatorilor si furnizarea catre cumparatori a unui istoric complet al reparatiilor, precum si acuratetea kilometrajului rulat.

Potrivit unor estimari din piata, anul acesta ajung la finalitate circa 2.000 de contracte de leasing operational, din cele aproximativ 20.000 care sunt in total in piata.

Piata de leasing operational este tanara, fiind lansata acum circa patru ani si are o pondere de doar 4% din piata de leasing. Durata medie a unui contract este de 42 de luni.

Avantajul firmelor de leasing operational fata de cele de leasing financiar este calitatea clientilor - care sunt in general companii medii si mari.

Problema este insa declinul preturilor pe piata auto second-hand si oferta in crestere. "Devine dificila vanzarea intr-o piata blocata si inundata de second-hand. O masina veche de un an, o vinzi la jumatate de pret", afirma surse de pe piata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24