Bănci și Asigurări

Alexandre Maymat devine director general şi preşedinte al BRD de la 1 mai

Alexandre Maymat devine director general şi preşedinte al BRD de la 1 mai

Autor: Voican Razvan

22.03.2012, 16:32 746

Consiliul de Administraţie al BRD, a doua mare bancă de pe piaţă, va propune în AGA de pe 26 aprilie alegerea francezului Alexandre Maymat în funcţia de administrator al băncii, începând cu data de 1 mai 2012.

În pasul al doilea al formalităţilor, Consiliul de Administraţie se va reuni pentru a vota şi alegerea lui Maymat ca preşedinte.

Alexandre Maymat, 44 de ani, va prelua şi funcţia de director general al BRD, înlocuindu-l astfel pe Guy Poupet, care conduce banca din 2010. Numirea lui Alexandre Maymat este sub rezerva obţinerii acordului prealabil al BNR, conform prevederilor legale, demersurile fiind deja începute.

Maymat este absolvent al Şcolii Politehnice şi al Şcolii Naţionale de Statistică şi Administraţie Economică. În perioada 1991 - 2001 el a ocupat o serie de poziţii în calitate de înalt funcţionar al Statului Francez, mai întâi în Ministerul Finanţelor, apoi la Comisia Europeană. În 2001 intră în Société Générale, fiind pe rând Inspector Principal în cadrul Inspecţiei Generale, Director al Centrului de Afaceri pentru Companii din Paris - Centre, Director Regional al zonei Franche-Comté şi Director General şi Administrator al Société Générale Camerun, precum şi administrator al filialelor Société Générale din Ciad şi Guineea Ecuatorială.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24