Bănci și Asigurări

Alexandru Păunescu, primul oficial al BNR care recunoaşte: mulţi consumatori au trecut de la ROBOR la IRCC şi au reuşit să salveze sume importante din valoarea ratei lunare, preţ de câteva luni

Alexandru Păunescu, primul oficial al BNR care...

Autor: Mircea Nica

09.05.2023, 00:07 43012

„Perioada de dobânzi ridicate se va menţine cel puţin în acest an”, anticipează Alexandru Păunescu, director în BNR şi reprezentant al BNR în CSALB.

Mulţi consumatori au trecut de la ROBOR la IRCC şi au reuşit să salveze sume importante din valoarea ratei lunare preţ de câteva luni, susţine Alexandru Păunescu, director în BNR şi reprezentant al BNR în cadrul Centrului de Soluţionare Alternativă a Litigiilor în domeniul bancar (CSALB).

Păunescu este primul oficial din cadrul BNR care recunoaşte că au făcut bine românii care au trecut de la ROBOR la IRCC odată cu explozia ROBOR spre 7-8%, deşi în ultimul an au existat voci din mediul bancar care nu recomandau debitorilor să treacă de la ROBOR la IRCC. „Consumatorii şi băncile au reacţionat bine la situaţiile complicate care se manifestă, din păcate, de peste un an pe piaţa financiar-bancară. Mulţi consu­matori au trecut de la ROBOR la IRCC şi au reuşit să salveze sume importante din valoarea ratei lunare preţ de câteva luni. Alţii au trecut la o dobândă fixă chiar în timpul creşterii dobânzilor variabile“, a declarat Alexandru Păunescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO