Bănci și Asigurări

Allianz-Tiriac: Reducem daunele auto cu 5%

26.10.2005, 18:15 46

Allianz-Tiriac anticipeaza ca va reduce cu 5% indemnizatiile platite pentru politele de asigurare auto anul viitor, dupa implementarea unei aplicatii informatice pentru managementul daunelor, a declarat directorul general adjunct al companiei, Gavril Muresan.

"In primavara acestui an, compania noastra a initiat cu producatorul elvetian de solutii informatice Audatex un proiect pilot in cateva sucursale. Proiectul vizeaza reducerea timpului alocat pentru un dosar de dauna si diminuarea costului cu daunele auto atat pentru asigurat, cat si pentru asigurator", a afirmat Muresan.

Anul trecut, Allianz-Tiriac a platit despagubiri de circa 120 mil. euro pe segmentul asigurarilor auto. Compania de asigurari a semnat, luni, un acord de colaborare cu Audatex, furnizor de solutii informatice pentru managementul daunelor auto. Acesta este primul parteneriat al elvetienilor cu un asigurator din Romania.

Audatex pune la dispozitia companiilor de asigurari o baza de date care cuprinde caracteristicile tehnice ale masinilor produse in strainatate. "In viitor, intentionam sa introducem in baza de date si masinile produse in Romania", a explicat Gheorghe Axinte, directorul general al Audatex Services, reprezentanta romaneasca a companiei elvetiene. Implementarea sistemului oferit de Audatex nu ridica cheltuieli suplimentare pentru companiile de asigurari, insa pentru fiecare accesare a bazei de date asiguratorii trebuie sa plateasca o taxa intre 12 si 15 euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO