Bănci și Asigurări

Alpha Bank România participă la programul Start-Up Nation, prin care antreprenorii pot obţine o finanţare nerambursabilă de maxim 200.000 lei pentru dezvoltarea afacerii

Alpha Bank România participă la programul Start-Up...

Autor: Roxana Rosu

17.08.2022, 12:16 182

Alpha Bank România a fost selectată de Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului ca bancă parteneră pentru implementarea programului Start-Up Nation, prin care antreprenorii pot obţine o finanţare nerambursabilă de maxim 200.000 lei pentru dezvoltarea afacerii.

Finanţarea obţinută prin program reprezintă cel mult 95% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, iar diferenţa poate fi acoperită printr-un credit bancar, care poate fi garantat până la 80% atât de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), cât şi de Fondul Român de Contragarantare (FRC).

Fiecare beneficiar eligibil care selectează Alpha Bank în cadrul programului va putea accesa atât valoarea ajutorului nerambursabil prin intermediul unui cont distinct, cât şi o finanţare suplimentară pentru susţinerea ideii de afaceri şi implementarea în integralitate a proiectului.

“În contextul actual marcat de multiple provocări pentru mediul antreprenorial, înţelegem pe deplin preocupările pentru susţinerea demarării de afaceri viabile, iar programul Start-Up Nation este o adevărată gură de oxigen pentru antreprenorii aflaţi la început de drum. Pentru toate categoriile de IMM-uri şi StartUp-uri care au nevoie de susţinere adaptată specificului activităţii lor, Alpha Bank vine cu soluţii personalizate pentru amplificarea potenţialului de creştere, creând astfel un efect multiplicator la nivelul economiei româneşti”, a declarat Dragoş Drăghici, Director în cadrul Direcţiei IMM a Alpha Bank Romania.

Programul Start-Up Nation de anul acesta are două componente: Pilonul I Start-up Nation România şi Pilonul II Start-up Nation Diaspora, însă antreprenorii se pot înscrie doar la unul dintre aceşti doi piloni.

Bugetul alocat programului pentru anul acesta este de peste 520 milioane de lei, dintre care 500 mil. lei pentru Pilonul I Start-up Nation România şi 20 de mil. lei pentru Pilonul II Start-up Nation Diaspora. Astfel, prin pilonul al doilea al programului românii din diaspora care revin în ţară pentru demararea unei afaceri vor putea aplica pentru aceste 20 mil. lei, fără a concura cu antreprenorii care au depus cereri de finanţare prin primul pilon.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO