Bănci și Asigurări

ANAF a efectuat 300 de inspecţii în T1/2022 la marii contribuabili. Sumele stabilite suplimentar au atins 557,8 mil. lei, iar pierderea fiscală a fost diminuată cu 1,1 mld. lei

ANAF a efectuat 300 de inspecţii în T1/2022 la marii...

Autor: Gabriel Pecheanu

25.04.2023, 14:52 63

În primele trei luni ale anului 2022, au fost efectuate 300 de inspecţii fiscale la operatorii economici încadraţi în categoria „mari contribuabili”, anunţă ANAF.

Dintre inspecţiile desfăşurate, 68 au fost realizate pe baza delegării de competenţe către inspectorii din teritoriu.

Totodată, au finalizate 109 inspecţii, cu control anticipat, în vederea soluţionarii solicitărilor de rambursare a TVA.

Sumele stabilite suplimentar au fost în valoare totală de 557,8 milioane de lei, iar pierderea fiscală a fost diminuată cu 1,1 miliarde de lei.

Numărul marilor contribuabili controlaţi de inspectorii fiscali a fost suplimentat cu 144, spunea vineri preşedintele ANAF, Lucian Heiuş. El afirmă că un astfel de control e complex şi poate dura între şase şi opt luni.

Premierul Nicolae Ciucă afirma joi că deficitul în colectare constatat aparţine preponderent marilor contribuabili: „Fac un apel public către marii contribuabili să-şi plătească datoriile către stat. Dau sarcină instituţiilor statului să facă în aşa fel încât să-şi îndeplinească sarcinile de serviciu”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO