Bănci și Asigurări

Andreas Treichl, CEO al Erste: Nu vreau să mai vindem produse pe care oamenii nu le înţeleg şi de care nu au nevoie

Andreas Treichl, CEO al Erste: Nu vreau să mai vindem...

Autor: Cristian Hostiuc

02.08.2019, 07:20 924

Erste vrea să plătească un dividend de 1,5 euro per acţiune pentru anul 2019.

Andreas Treichl, bancherul austriac care a făcut în 20 de ani din Erste - o bancă de economii din Austria - cel mai mare grup financiar din Europa Centrală şi de Est, cu active de circa 250 mld. euro, vrea ca în viitor Erste, care ani­ver­sează 200 de ani în 2019, să devină un conglomerat financiar care să ofere produse şi servicii sănătoase, de care oamenii vor avea nevoie, contribuind astfel la recâştigarea încrederii în bănci şi la prosperitatea regiunilor unde activează.

„După sănătatea fizică, sănătatea financiară este cel mai important lucru pentru oameni. Noi vrem să devenim un conglomerat financiar cu produse şi servicii sănătoase. (Health Financial Conglomerate). Noi aşa credem că putem să ne diferenţiem în viitor.“ După 22 de ani, Treichl va preda conducerea executivă a Erste, la finalul anului 2019, urmând să devină preşedintele Fundaţiei Erste - acţionarul principal al băncii cu 11% din acţiuni, dar cu 30% din drepturile de vot.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO