Bănci și Asigurări

Anul concedierilor: Băncile globale au tăiat peste 60.000 de locuri de muncă în 2023, marcând unul dintre cei mai grei ani de reduceri de la criza financiară încoace şi anulând o mare parte din angajările făcute la ieşirea din pandemia Covid

Anul concedierilor: Băncile globale au tăiat peste...

Autor: Ştefan Stan

26.12.2023, 10:14 330

Băncile globale au eliminat peste 60.000 de locuri de muncă în 2023, marcând unul dintre cei mai grei ani de reduceri de la criza financiară încoace şi anulând o mare parte din angajările făcute la ieşirea din pandemia Covid-19, scrie FT. 

Băncile de investiţii au suferit un al doilea an consecutiv de prăbuşire a comisioanelor pe măsură ce tranzacţiile şi listările publice s-au epuizat, lăsând Wall Street să încerce să protejeze marjele de profit prin reducerea numărului de angajaţi.

În altă parte, preluarea Credit Suisse de către UBS a dus deja la reducerea cu cel puţin 13.000 a numărului de posturi în cadrul băncii combinate, fiind aşteptate şi alte mari runde de concedieri în anul următor.

"Nu există stabilitate, nu există investiţii, nu există creştere în majoritatea băncilor - şi probabil că vor fi mai multe reduceri de personal", a declarat Lee Thacker, proprietarul firmei de recrutare de personal din domeniul serviciilor financiare Silvermine Partners, adăugând: "În acest moment se trimit cadouri foarte frumoase şefilor"."

Douăzeci dintre cele mai mari bănci din lume au eliminat cel puţin 61.905 locuri de muncă în 2023, potrivit calculelor Financial Times. Această cifră se compară cu cele peste 140.000 de locuri de muncă reduse de aceiaşi creditori în timpul crizei financiare globale din 2007-2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO