Bănci și Asigurări

Apetit tot mai mare pentru călătoriile în străinătate: Românii au cheltuit 1,7 miliarde de euro pe deplasări în afara ţării în T1, în creştere cu 21% faţă de anul anterior. „Pe extern avem creştere şi pentru călătorii de business, şi pentru vacanţe“

În total, traficul de pasageri pe aeroporturile din România s-a ridicat la 21 de milioane de pasageri anul trecut,  în creştere cu 87,5% faţă de anul 2021 şi aproape triplu faţă de anul 2020.

În total, traficul de pasageri pe aeroporturile din România s-a ridicat la 21 de milioane de pasageri anul trecut, în creştere cu 87,5% faţă de anul 2021 şi aproape triplu faţă de anul 2020.

Autor: Mirabela Tiron

18.05.2023, 00:05 105

Românii au cheltuit 1,7 mi­liar­de de euro pe deplasări în stră­inătate în primele trei luni din acest an, sumă în creştere cu 21% faţă de perioada similară a anului anterior, arată datele de la BNR. Şi suma chel­tuită de străini pe de­plasările în România a crescut, la puţin peste un mi­liard de euro în ianuarie-martie, faţă de 671 milioane de euro în perioada similară a anului anterior. BNR publică lunar contul curent al balanţei de plăţi (intrări şi ieşiri) în servicii, iar cele mai recente date arată că în turism avem deficit de 711 milioane de euro în primele trei luni din acest an. Nimic nu domoleşte apetitul românilor pentru călătoriile în afara ţării după anii de restricţie din pandemia de Covid-19.

Anul trecut, suma lăsată de români pe vacanţe în străi­nătate a atins nivelul record de 7,1 miliarde de euro, faţă de 4,4 mi­liarde de euro anul anterior, deficitul fiind de 2,6 miliarde de euro, potrivit BNR.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO