Bănci și Asigurări

ASF a aprobat oficial proiectul de achiziţie al BERD prin care dobândeşte o participaţie calificată indirectă în capitalul social al Euroins, companie care în ultima perioadă a fost luată în vizor puternic de către Autoritatea de Supraveghere. Procesul de achiziţie a început în septembrie 2021, iar valoarea totală este de 42 mil. euro

ASF a aprobat oficial proiectul de achiziţie al BERD...

Autor: Mircea Nica

08.02.2023, 14:53 607

ASF a aprobat proiectul de achiziţie al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) prin care dobândeşte o participaţie calificată indirectă în capitalul social al Euroins, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii ASF.

ASF a autorizat “Aprobarea proiectului de achiziţie prezentat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare pentru dobândirea unei participaţii calificate indirecte în capitalul social al societăţii de asigurare Euroins România Asigurare Reasigurare”, se arată în comunicatul transmis de reprezentanţii ASF după şedinţa Consiliului ASF.

Prin această aprobare a achiziţiei de către BERD, valoarea totală pe care banca o va plăti este de 42 mil. euro. BERD a semnat un acord cu Eurohold pentru preluarea unui pachet minoritar de acţiuni, sub 10% încă din luna septembrie 2021.

"Acest proces de achiziţie în valoare totală de 42 de milioane de euro între Eurohold şi BERD a început în septembrie 2021. El confirmă încrederea continuă a BERD în soliditatea companiei şi în profesionalismul managementului său", au declarat reprezentantii Euroins România.

Aprobarea finală a ASF vine într-un moment în care Euroins România se află în mijlocul unui control al Autorităţii de Supraveghere. În ultimii trei ani, ASF a desfăşurat 17 acţiuni de control la Euroins România, ducând la o valoare cumulată a sancţiunilor de peste 16 mil. lei. În anul 2021, anul în care City Insurance s-a prăbuşit, Euroins România a acţionat mai multe majorări successive de capital printre care 120 mil. lei, 126 mil. lei şi 40 mil. lei pentur a-şi asigura continuitatea pe piaţa de asigurări din România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO