Bănci și Asigurări

ASF: Tariful ţintă pentru o poliţă RCA pentru autoutilitare de peste 16 tone va fi de 7.500 lei/an

ASF: Tariful ţintă pentru o poliţă RCA pentru...

Autor: Roxana Rosu

15.09.2016, 16:36 625

Tariful ţintă pentru o poliţă RCA pentru autoutilitare de peste 16 tone va fi de 7.500 lei/an, clasa bonus-malus B0, preţ care nu include încărcări pentru profit şi marja comercială, potrivit unor calcule ale ASF.

Autoritatea a anunăţat că în urma discuţiilor avute astăzi cu reprezentanţi ai patronatelor din domeniul transporturilor s-a stabilit că elementele care vor fi luate în considerare în calculul tarifelor de referinţă pentru poliţele RCA, conform OUG emise de Guvern, sunt frecvenţa şi dauna medie (ţinând cont şi de daunele întâmplate şi neavizate precum şi de trendul acestora, conform datelor statistice publicate la nivel de piaţă - raportul Milliman) actualizate la 30 iunie 2016, încărcarea pentru cheltuieli administrative, achiziţie, taxe etc., de maxim 25% şi încărcarea pentru aplicarea sistemului bonus/malus.

”De exemplu, se estimează un tarif ţintă de aproximativ 7.500 lei/an pentru autoutilitare de peste 16 tone,. Acest tarif ţintă nu include încărcări pentru profit şi marja comercială”, se arată în comunicatul ASF.

Pentru transparenţă, în grupurile de lucru vor fi cooptaţi şi reprezentanţi ai asociaţiilor patronale din transporturi. La întâlnirea de joi au participat reprezentanţi ai UNTRR, APTE 2002, FORT, Apulum şi ASF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO