Bănci și Asigurări

Asigurările Casco nu ţin pasul cu asigurările RCA. Ultimii 10 ani au adus o creştere de 68% pe zona Casco, în timp ce subscrierile RCA aproape s-au dublat doar în ultimii patru ani

Asigurările Casco nu ţin pasul cu asigurările RCA....

Autor: Mircea Nica

27.02.2023, 18:00 311

Primele nouă luni din 2022 au adus un volum al primelor brute subscrise pe zona Casco de 2,23 mld. lei, în creştere cu 11,5% faţă de perioada similară din 2021 Deşi ritmul de creştere pe Casco este mai temperat faţă de zona RCA, mare parte fiind din cauza unui parc auto în România care este semnificativ învechit, segmentul Casco este a doua cea mai mare linie de asigurare după RCA din zona asigurărilor generale în funcţie de volumul subscrierilor.

Asigurările Casco au ajuns la un volum al primelor brute subscrise de 2,23 mld. lei în primele nouă luni din 2022, consemnând un avans de 11,5% faţă de perioada similară din 2021, iar faţă de acum 10 ani ritmul de creştere este de 68%, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Comparativ, asigurările RCA au fost întotdeauna în centrul atenţiei, fiind cea mai mare linie de business din zona asigurărilor generale şi având în acelaşi timp cea mai mare pondere în totalul subscrierilor, de circa 45%, în timp ce asigurările Casco au o pondere de 18,5%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO