Bănci și Asigurări

Asigurările revin pe plus, susţinute de poliţele obligatorii şi cele de viaţă

Asigurările revin pe plus, susţinute de poliţele...

Autor: Ciprian Botea

29.05.2015, 00:08 246

Creşterea de 7% este primul avans mai consistent al pieţei de asigurări din ultimii cinci ani, fiind pentru prima dată în această perioadă când asigurările generale şi cele de viaţă merg în aceeaşi direcţie.

Companiile locale de asigurări au subscris în perioada ianuarie-martie prime de aproape 2 miliarde de lei (450 mil. euro), în creştere cu peste 7% faţă de primul tri­mes­tru al anului trecut, mişcare deter­minată de vânzările mai mari de poliţe auto obligatorii (RCA) şi de asigurări de viaţă, potrivit datelor agre­ga­te de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Subscrierile din poliţe RCA au crescut cu 18% în primul trimestru şi au ajuns la 702 milioane de lei, adică 45% din asigurările generale. Poliţele auto facultative (Casco) au scăzut cu 2%, în timp ce pe segmentul property se înregistrează primele semnale de revigorare. La nivel agregat, piaţa asigurărilor generale a crescut cu 7,3% în primele trei luni, la 1,56 mld. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO