Bănci și Asigurări

Asigurătorii aduc bani la capital. Grupurile străine care controlează în România Grawe, Euroins şi NN, au adus în luna mai 8,5 milioane de euro, cumulat, la capitalul asigurătorilor din România. Nicio bancă nu este în top 40 al majorărilor de capital

Asigurătorii aduc bani la capital. Grupurile străine...

Autor: Claudia Medrega

18.07.2022, 16:15 167

♦ Cea mai mare majorare de capital din luna mai 2022 în sectorul asigurărilor a fost operată la Grawe, austriecii aducând suma de 3,9 mil. euro (19,4 mil. lei) ♦ Bulgarii de la Eurohold au adus la capitalul social al Euroins în luna mai din acest an circa 2,4 mil. euro (echivalentul a 12 mil. lei) ♦ În cazul NN Asigurări România majorarea de capital operată de olandezi în luna mai a fost de 2,2 mil. euro (10 mil. lei), potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Investitorii străini care au afaceri în domeniul asigurărilor din România au adus peste 8,5 mil. euro (echivalentul a 42,2 mil. lei) la capitalul subsidiarelor în luna mai 2022, în creştere faţă de nivelul din aceeaşi lună din 2021, arată datele agregate de ZF pe baza informaţiilor de la Registrul Comerţului.

Cea mai mare majorare de capital din luna mai 2022 în sectorul asigurărilor a fost operată la compania de asigurări Grawe. Austriecii au adus în luna mai la Grawe România Asigurare suma de 3,9 mil. euro (echivalentul a 19,4 mil. lei). Grawe, sucursala de pe piaţa locală a grupului austriac cu acelaşi nume, prezentă pe piaţa românească de circa două decenii, şi-a început prezenţa pe piaţa RCA în anul 2017 şi a captat în ultimii cinci ani o cotă din piaţa RCA de 3,9%, fiind pe un trend ascendent. După falimentul City Insurance, prima lună din 2022 a adus pentru companie o cotă de piaţă de 11%, ceea ce înseamnă că Grawe şi-a propus să devină un jucător mult mai activ pe zona RCA, acesta fiind un moment propice pentru o propulsare pe acest segment.

A doua cea mai mare majorare de ca­pital din sectorul asigurărilor a aparţi­nut Euroins România. Bulgarii de la Euro­hold au adus la capitalul social al Eu­roins în luna mai din acest an circa 2,4 mil. euro (echivalentul a 12 mil. lei), po­tri­vit datelor de la Registrul Comerţului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO