Bănci și Asigurări

Tanja Blatnik, Euroins România: Acţionarii Euroins sunt pregătiţi să investească în continuare pe piaţa românească. Pe lângă cei 500 mil. lei aduşi la capital în ultimul an, încă o injecţie de 120 mil. lei este în curs de aprobare

Tanja Blatnik, CEO al Euroins România: România este una dintre puţinele ţări din Europa în care din 100 de lei încasaţi din asigurări, trebuie să cheltuim încă 30 de lei din banii acţionarilor pentru a putea plăti toate costurile.

Tanja Blatnik, CEO al Euroins România: România este una dintre puţinele ţări din Europa în care din 100 de lei încasaţi din asigurări, trebuie să cheltuim încă 30 de lei din banii acţionarilor pentru a putea plăti toate costurile.

Autor: Mircea Nica

11.03.2022, 19:00 359

♦ Segmentul RCA din portofoliul Euroins este la aceeaşi cotă de piaţă ca în 2020, când City Insurance era lider ♦ Deşi în 2020 aproape 100% din primele brute subscrise ale Euroins au provenit din produse de asigurări RCA, în 2021 s-a înregistrat o scădere de 5% a acestora ♦ Dar s-a generat o creştere de 46% a subscrierilor non-RCA faţă de 2020, după cum spune şefa Euroins.

Euroins România, cea mai ma­re companie a Eu­roins Insurance Group, parte a grupului bulgar Eurohold, prezintă în continuare un interes foarte mare pentru acţionarii săi, astfel că pe lângă suma de 500 mil. lei reprezentând majorări de capital operate în ultimul an, o nouă injecţie de 120 mil. lei este în curs de aprobare, a explicat Tanja Blatnik, CEO al Euroins România, într-un interviu pentru ZF.

„Nu există loc de speculaţii în ceea ce priveşte capitalul disponibil al Euroins România. Cred că faptele şi cifrele sunt clare, vorbesc de la sine. Doar în ultimele 12 luni ne-am majorat capitalul cu peste 500 mil. lei, atingând un nivel de capital total de 545.487.674 lei. La această sumă se vor adăuga încă 120 mil. lei, această injecţie de capital fiind în curs de aprobare. Mai mult, în prezent respectăm toţi indicatorii financiari impuşi de lege şi suntem pe un drum de îmbunătăţire şi dez­voltare“, a explicat Tanja Blatnik, care a preluat în primăvara anului 2021 condu­cerea Euroins România.

Ea a mai menţionat că acţionarii Euroins România sunt pregătiţi să in­ves­teas­că în continuare pe piaţa româ­neas­că, dar în prezent există unele pre­ocupări ma­jore, în special în zona legislativă, iar aceste preocupări afectează întregul nivel de stabilitate al pieţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO