Bănci și Asigurări

Asigurătorii locali au vândut în străinătate poliţe în valoare de 91 mil. lei în primele nouă luni din 2018

Asigurătorii locali au vândut în străinătate poliţe...

Autor: Anelis Baciu

21.01.2019, 00:06 139

Companiile locale de asigurări au vândut în străinătate poliţe în valoare de 91 milioane de lei în primele nouă luni din 2018, în creştere cu 23% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2017, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Subscrierile în afara ţării reprezintă aproximativ 1,2% din valoarea totală a vânzărilor raportată de companiile locale de asigurări. City Insurance, Onix Asigurări şi ABC Asigurări se numără printre companiile de asigurare din România care subscriu şi în alte ţări europene pe baza paşaportului european.

„Din totalul primelor brute subscrise de societăţile de asigurare autorizate şi reglementate de ASF în primele 9 luni ale anului 2018 (7,47 miliarde de lei), primele brute subscrise pe teritoriul altor state au înregistrat un volum de circa 90,78 milioane de lei, reprezentând aproximativ 1,2% din volumul total al primelor subscrise“, notează ASF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO