Bănci și Asigurări

Asirom are în sfârşit un şef: Fostul preşedinte al Consiliului de Supraveghere preia conducerea executivă

Asirom are în sfârşit un şef: Fostul preşedinte al...

Autor: Anelis Baciu

21.10.2015, 15:27 723

Slovacul Juraj Lelkes, în vârstă de 64 de ani, a fost confirmat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în funcţia de preşedinte al directoratului Asirom, unul din primii zece asigurători din piaţă locală. El a aşteptat aproape trei luni avizul ASF.

Anterior Juraj Lelkes a fost preşedintele Consiliului de Administraţie al Asirom, însă a fost revocat din funcţie la începutul acestui luni, în locul lui fiind numit Peter Hagen, CEO al VIG, acţionarul majoritar al Asirom.

ZF a scris despre posibila numire a lui Lelkes la Asirom încă de la începutul lunii august, după plecarea rapidă (după numai trei luni)a austriacului Christian Brandstetter.

Asirom se situa la finalul lunii iunie pe poziţia a şaptea în clasamentul asigurătorilor locali, cu subscrieri de 307 mil. lei.

Compania activează atât pe segmentul asigurărilor generale, câşi de viaţă, însă mai mult de 80% din vânzări vin din poliţe generale, în special RCA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO