Bănci și Asigurări

Astăzi, miercuri, 20 martie, ZF şi CEC Bank organizează la Timişoara conferinţa ZF Investiţi în România! Experţii CEC Bank se întâlnesc cu mediul de afaceri

Astăzi, miercuri, 20 martie, ZF şi CEC Bank...

Autor: Bogdan Alecu

20.03.2024, 11:32 98

Ziarul Financiar şi CEC Bank vă invită miercuri, 20 martie, la conferinţa ZF Investiţi în România Timişoara, pentru a dezbate cele mai importante subiecte din economia românească, precum şi modul în care pot fi încurajaţi antreprenorii şi managerii din România să continue investiţiile. Evenimentul va începe la ora 16.00 şi se va desfăşura la la Hotel Timişoara, sala Experience, unde unii dintre cei mai mari antreprenori şi investitori din România se vor întâlni cu unii dintre cei mai importanţi finanţatori din economie. Cum arată economia locală în 2023? Cum facem economia să meargă mai departe în noile condiţii de piaţă? Cum arată noul model de creştere şi dezvoltare economică? Ce trebuie să facem pentru a reindustrializa România şi pentru a readuce la viaţă mai multe ramuri ale industriei?

De partea finanţatorilor, lista este deschisă de Bogdan Neacşu, preşedintele CEC Bank, care va discuta despre modul în care banca pe care o conduce a reuşit să fie alături de antreprenori şi companii în ultimii ani, atât pentru dezvoltare, cât şi pentru nevoile curente, dar şi despre modul în care banca susţine în continuare economia locală.

Panelul este completat de bancheri specializaţi din partea CEC Bank, precum Ramona Ivan, Director, Direcţia Relaţii cu Instituţii Naţionale şi Internaţionale, CEC Bank si Laura Mihai, Director, Direcţia Clienţi Mari din cadrul CEC Bank.

Lista antreprenorilor prezenţi la eveniment este deschisă de Ianco Zifceak şi Ioji Zifceak, acţionari, Grupul Maxagro, o afacere antreprenorială pusă pe picioare acum 30 de ani de fraţii Zifceak şi care astăzi are o suprafaţă cultivată de peste 10.000 de hectare în vestul ţării şi are una dintre cele mai mari ferme de vaci de lapte din Banat. Grupul are un buget de investiţii de circa 5 milioane de euro în acest an, sumă care va susţine dezvoltarea diviziei de zootehnie.

Maxagro are trei linii mari de business: cultura vegetală, adică producţia de cereale, zootehnia şi construcţiile de drumuri. Maxagro Lact a avut în 2022 (ultimele date disponibile) o cifră de afaceri de 32 de milioane de lei, conform datelor de la Ministerul de Finanţe.

În panel va fi prezentă şi Silvia Răileanu, actionar, Grupul Hortihaus/Grupul Amniocen. Roşiile cultivate de Serele SupeR ajung în reţelele de magazine Lidl, Auchan, Profi, Carrefour şi Mega Image, iar antreprenoarea vrea să vândă noua producţie tot pe aceste canale, întrucât cererea depăşeşte cu mult capacitatea de producţie.

Producătorul Serele SupeR anunţa în 2020 o nouă investiţie de 5,7 mil. euro în judeţul Timiş, într-un proiect care cuprinde o nouă seră hidroponică de 3 hectare şi o hală tehnică, ceea ce va creşte producţia anuală de specialităţi de roşii cherry de la 500-600 de tone la peste 1.800 de tone.

Anul 2023 s-a dovedit a fi unul plin de provocări, pe fondul unui context prelungit de inflaţie, respectiv dobânzi mai mari.Totuşi, antreprenorii şi companiile din România şi-au dorit în continuare să facă investiţii şi să capitalizeze noi oportunităţi, nu doar să supravieţuiască.

De la noi capacităţi de producţie sau noi linii de business şi până la investiţii în eficienţă energetică şi producţie de energie pentru autoconsum, jucătorii din economia locală au anunţat noi planuri de investiţii sau au continuat investiţiile demarate în anii anteriori.

Afluxul de finanţări provenit dinspre fondurile europene, dar şi dinspre Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) rămâne încă atractiv pentru com-panii, însă accesarea fondurilor europene trebuie încurajată în continuare, mai ales în contextul în care următoarele luni ar trebui să aducă zeci de programe noi.

Proiectul ZF Investiţi în România!, realizat în parteneriat cu CEC Bank, a fost lansat în anul 2020 şi a scos până acum la iveală investiţii importante atât din partea antreprenorilor români, dar şi din partea companiilor cu capital străin.

De la interviurile la care participă primari şi oameni din administraţiile publice locale şi până la cele despre finanţări, agricultură, industrie alimentară, piaţa imobiliară sau cele despre dezvoltarea companiilor antreprenoriale, proiectul realizat de ZF şi CEC Bank pune lupa pe mecanismele care mişcă economia, dar şi pe provocările cu care se confruntă ambiţiile companiilor din România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO