Bănci și Asigurări

Audieri pentru conducerea ASF. Sorin Mititelu, candidat pentru funcţia de vicepreşedinte ASF pe zona asigurărilor: Va fi neceseară o analiză în detaliu legat de modul de formare a preţurilor RCA şi ce factori a impactat rezultatul final în preţul stabilit de fiecare companie în parte. În măsura în care sunt elemente artificiale vor trebui să fie contestate într-o formă sau alta

Audieri pentru conducerea ASF. Sorin Mititelu, candidat...

Autor: Mircea Nica

18.12.2023, 11:43 330

Sorin Mititelu, candidatul pentru funcţia de vicepreşedinte al ASF pe sectorul asigurărilor a explicat în cadrul audierilor din şedinţa Comsiei de buget, finanţe şi bănci, întrebat de măsurile pe care le va lua pentru a reaşeza piaţa RCA, dacă va face controale la societăţile de asigurări în urma creşterilor tarifelor RCA, că va fi nevoie de o analiză în detaliu privind preţul stabilit de fiecare companie în parte, iar dacă sunt elemente artificiale vor trebui să fie constate.

“Piaţa RCA este cea mai importantă, reprezintă 50% din piaţa asigurărilor, dar trebuie să plecăm de la lucruri clare şi obiective. Preţul, prima este rezultatul unor factori obiectivi. Este un preţ care la rândul lui este determinat de o serie de factori determinaţi de piaţă. Putem să influenţăm evoluţia acestui preţ prin a asigura o corectă şi bună competiţie între participanţi. De asemenea prin bune practici şi procese mai eficiente. Astfel este de aşteptat să avem o evoluţie în corelaţie cu evoluţia generală a preţurilor, dar în acelaşi timp nu trebuie să avem o ineficienţă în piaţa RCA-ului. Va fi neceseară o analiză în detaliu legat de modul de formare a preţurilor şi ce factori a impactat rezultatul final în preţul stabilit de fiecare companie în parte. În măsura în care sunt elemente artificiale vor trebui să fie contestate într-o formă sau alta. Cert este că prima la RCA trebuie să fie rezultatul obiectiv pe de o parte al daunalităţii, al costurilor normale de distribuţiei, al costurilor normale de operare şi al competiţiei”, a răspuns Sorin Mititelu, în cadrul audierii.

În cadrul prezentării, Sorin Mititelu susţine că din anul 1993 a activat în sistmeul financiar în diverse domenii, de la domeniul bancar trecând prin zona asigurărilor. În perioada în care a activat în domeniul bancar, el a explicat că a acoperit o gamă mult mai vastă, fiind în domenii precum retail, corporate, piaţa de capital şi diverse poziţii de management, având totodată de implementat strategii. Sorin Mititelu a mai adăugat că din cei 30 de ani din cariera sa profesională, 25 de ani au fost în banking şi restul în asigurări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO