Austriecii de la VIG, cel mai mare investitor în asigurările locale, au vândut în 2017 poliţe de 507 mil. euro în România

23 mar 2018 Autor: Anelis Baciu

Grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), care controlează mai bine de o cincime din piaţa asigurărilor locale prin intermediul a trei companii - Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă -, a vândut anul trecut asigurări în valoare de 507 mil. euro în România.

Faţă de 2016, afacerile VIG au scăzut cu 5%, declinul fiind cauzat de vânzările mai mici pe segmentul asigurărilor auto obligatorii (RCA) şi property, potrivit datelor prezentate la Viena. Cel mai mare impact asupra businessului VIG în România l-a avut scăderea veniturilor din RCA, în condiţiile în care acestea s-au redus cu 24%. La finalul lunii decembrie 2017 cele două companii ale VIG care vând poliţe RCA  - Asirom şi Omniasig - aveau un portofoliu în valoare de 177 mil. euro pe acest segment. 

Scăderea abruptă a vânzărilor VIG pe RCA a venit după ce în 2016 grupul austriac prin intermediul Asirom devenise un jucător puternic care concura cu City Insu­rance şi Euroins, com­pa­nii specializate pe RCA. Asirom ajunsese liderul pieţei la jumă­tatea anu­lui trecut cu o cotă de cir­ca 20%. Poziţionarea Asirom în topul asigurătorilor RCA a fost însă de scurtă durată. Com­paniile controlate de VIG în Româ­nia au făcut un profit cumulat de peste 9 mil. euro în 2017.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.03.2018

 
Cuvinte cheie:
VIG
, investitor
, asigurările locale
, poliţe
, asigurari
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide