Bănci și Asigurări

Avocaţii de la Clifford Chance Badea au asistat UniCredit Bank în lansarea emisiunii de obligaţiuni corporative de 488 mil. lei

Mădălina Rachieru-Postolache, partener coordonator al practicii Pieţe de Capital din cadrul Clifford Chance Badea

Mădălina Rachieru-Postolache, partener coordonator al practicii Pieţe de Capital din cadrul Clifford Chance Badea

Autor: Cristina Bellu

21.12.2022, 15:28 236

Avocaţii din practica Pieţe de Capital din cadrul Clifford Chance Badea, biroul local al firmei globale de avocatură Clifford Chance, a acordat asistenţă UniCredit Bank în lansarea celei mai recente emisiuni de obligaţiuni corporative.

Instituţia bancară a încheiat cu succes o nouă emisiune de obligaţiuni corporative în lei (de rang senior, negarantate), printr-o ofertă derulată  în data de 16 decembrie 2022. Prin oferta de obligaţiuni, banca a vizat atragerea unei sume totale de 450 de milioane de lei, însă oferta a fost suprasubscrisă de către investitori instituţionali locali şi instituţii financiare internaţionale, astfel încât suma finală alocată s-a ridicat la 488,5 milioane de lei.

Emisiunea de obligaţiuni corporative în lei a UniCredit Bank este parte a unui program mai amplu de diversificare a surselor de finanţare destinate creşterii accesului la finanţare pentru clienţii băncii.

Echipa Clifford Chance Badea care a asistat UniCredit Bank a fost coordonată de Mădălina Rachieru-Postolache, partener coordonator al practicii Pieţe de Capital, şi a fost formată din Gabriel Toma, senior associate, şi Nicolae Grasu, avocat.

Firma a acordat asistenţă pe tot parcursul procesului, inclusiv redactarea prospectului de bază al Programului de Obligaţiuni pe Termen Mediu (MTN Programme) al UniCredit Bank.

„Am finalizat cu succes încă o emisiune de obligaţiuni împreună cu UniCredit Bank, după ofertele de obligaţiuni ale UniCredit Bank din 2013 şi 2017”, spune Mădălina Rachieru-Postolache.

Clifford Chance Badea asistă emitenţi de acţiuni şi obligaţiuni, precum şi sindicate de intermediere în tranzacţii de pieţe de capital.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO