Bănci și Asigurări

Banca Centrală Europeană atenţionează băncile: Este posibil un atac cibernetic din partea Rusiei în contextul tensiunilor din Ucraina

Banca Centrală Europeană atenţionează băncile: Este...

Autor: Mircea Nica

13.02.2022, 14:51 361

Banca Centrală Europeană (BCE) atenţionează băncile cu privire la un posibil atac cibernetic din partea Rusiei, pe măsură ce tensiunile cu Ucraina cresc, conform Reuters. 

Confruntarea dinter Rusia şi Ucraina a avut un impact asupra liderilor politici şi de afaceri din Europa, care se tem de o invazie care ar provoca pagube întregii regiuni. 

La începutul acestei săptămâni, Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, s-a deplasat de la Moscova la Kiev pentru a încerca să acţioneze ca mediator după ce Rusia a adunat trupe în apropierea Ucrainei.

BCE, condusă de fostul ministru francez Christine Lagarde, care supraveghează cei mai mari creditori din Europa, este în alertă pentru o posibilă ameninţare cu atacuri cibernetice asupra băncilor, lansate din Rusia, potrivit Reuters. 

În timp ce autoritatea de reglementare s-a concentrat pe problemele normale, ca urmare a pandemiei, criza din Ucraina a atras atenţia asupra unor posibile atacuri cibernetice lansate din Rusia. BCE, care a evidenţiat abordarea vulnerabilităţii securităţii cibernetice drept una dintre priorităţile sale, a refuzat să comenteze, conform Reuters. 

Departamentul pentru Servicii Financiare din New York a emis o alertă instituţiilor financiare la sfârşitul lunii ianuarie, avertizând asupra unor atacuri cibernetice de represalii în cazul în care Rusia invadează Ucraina. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO