Bănci și Asigurări

Banca Tiriac a investit 1,5 mil. $ in sistemul IT

24.03.2005, 00:00 18


Banca Tiriac a investit 1,5 milioane de dolari (1,1 milioane de euro) in cadrul unui program de actualizare a aplicatiilor si infrastructurii sistemului informatic central, care a demarat recent. Programul de actualizare vizeaza implementarea de noi functionalitati si aplicatii IT, care vor permite procesarea timp de 24 de ore pe zi a tranzactiilor si vor contribui, de asemenea, la cresterea vitezei de lucru. Totodata, banca va realiza noi interfete pentru sistemul de carduri si pentru sistemul call-center, care vor permite introducerea de noi canale de distributie la distanta. Banca a inceput de asemenea certificarea smart-cardurilor.


"Prin toate aceste investitii urmarim optimizarea fluxului operational si de servire al clientilor nostri, precum si marirea numarului de puncte de desfacere a produselor bancare, atat prin dezvoltarea in teritoriu, infiintand noi unitati, cat si prin crearea unor canale noi de distributie bazate pe tehnologie moderna", a declarat Haluk Kurcer, cheaf operational officer si prim -vicepresedinte al Bancii Tiriac.


Banca a incheiat anul trecut cu un profit de 17 milioane de euro. Pentru anul acesta, este planificata atat extinderea retelei teritoriale, cat si a portofoliului de produse, pentru a se asigura mentinerea profitabilitatii, in conditiile inaspririi concurentei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24