Bănci și Asigurări

Banca Transilvania a stabilit preţul de conversie a obligaţiunilor în acţiuni

Banca Transilvania a stabilit preţul de conversie a...

Autor: Roxana Pricop

28.07.2014, 18:45 453

Banca Transilvania (simbol bursier TLV) a stabilit la 1,7862 lei/titlu preţul la care investitorii, care au subscris anul trecut la oferta de obligaţiuni convertibile în valoare de 30 de milioane de euro, pot să schimbe obligaţiunile în acţiuni

„Deţinătorii de obligaţiuni care doresc convertirea în acţiuni sunt rugaţi să trimită o notificare scrisă şi revocabilă către intermediarul BT Securities în termen de 30 de zile lucrătoare de la data de fixare a preţului, adică până la data de conversie: 27 august 2014”, potrivit unui raport emis de bancă pe bursă.

În mai 2013, banca a atras de la investitori 30 milioane de euro printr-o emisiune de obligaţiuni convertibile. Emisiunea de obligaţiuni a fost structurată pe trei paliere: iniţial, întreaga sumă, de 30 milioane euro, a fost oferită spre subscriere acţionarilor Băncii Transilvania, conform dreptului de preferinţă. În cadrul acestei oferte, peste 1.000 de acţionari BT — inclusiv BERD şi IFC, care se numără printre cei mai mari acţionari ai băncii — şi-au exercitat dreptul de a participa la emisiune. Ulterior, sumele rămase după încheierea acestei prime etape au fost alocate pe două tranşe: una rezervată IFC, în valoare de 18,9 milioane euro, care subscris întreaga tranşă, iar o alta a fost deschisă investitorilor calificaţi.

Dobânda obligaţiunilor a fost fixată la rata EURIBOR la şase luni plus 6,25 puncte procentuale. Scadenţa obligaţiunilor este în anul 2020. Valoarea nominală, respectiv preţul de emisiune al celor 50 de milioane de obligaţiuni, este de 0,6 euro.

Acţiunile TLV au închis şedinţa de tranzacţionare de azi la un preţ de 1,81 lei/titlu, în stagnare. Banca are o valoare de piaţă de 4,63 miliarde de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO