Bănci și Asigurări

Banca Transilvania prezintă oferta privind conversia creditelor în franci elveţieni de la Volksbank

Banca Transilvania prezintă oferta privind conversia...
07.04.2015, 15:03 4407

Clienţii cu credite în franci elveţieni ai Volskbank vor primi un discount de 22,5% din soldul împrumutului dacă vor accepta conversia în lei sau euro, la care se va adauga o reducere suplimentară echivelantă cu valoarea comisionului de risc achitat de clienţi din momentul semnării contractului. Practic, discountul ar putea ajunge în cazul anumitor clienţi chiar şi la 30%.

Oferta privind conversia în lei sau euro va fi disponibilă începând din data de 4 mai, au anunţat reprezentanţii Băncii Transilvania. BT a semnat astăzi contractul de preluare a Volksbank România.

Totodată, a fost prelungită cu o lună măsura privind îngheţarea cursului de schimb franc/leu la nivelul din decembrie anul trecut. Măsura fusese luată în contextul aprecierii puternice a francului de la jumătatea lunii ianuarie, care a afectat clienţii cu credite în franci. Volskbank are circa 18.000 de clienţi cu credite în fraci elveţieni.

Banca Transilvannia a semnat în această dimineaţă tranzacţia de preluare a Volksbank România, detaliile financiare finale urmând sa fie anunţate după-amiză. Tranzacţia fusese anunţată în decembrie anul trecut, dar înainte de a fi finalizată avea nevoie de avizeze BNR şi Consiliului Concurenţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO