Banca Transilvania va decide în aprilie ce soluţii de conversie propune pentru cei aproximativ 3.000 de clienţi ai Bancpost cu credite în franci elveţieni

12 apr 2018 Autor: Claudia Medrega

Omer Tetik, CEO-ul Băncii Transilvania

Banca din Cluj are experienţă în soluţionarea problemelor cu credite în franci elveţieni în cazul clienţilor Volksbank.

Banca Transilvania, a doua cea mai mare bancă locală după active, susţine că va reveni în cursul lunii aprilie cu informaţii pentru clienţii Bancpost care au împrumuturi în franci elveţieni (CHF).

Banca Transilvania (BT) a anunţat recent finalizarea tranzacţiei pentru achiziţia Bancpost de la grupul grecesc Eurobank, în perioada următoare urmând să înceapă procesul de integrare. Efectele achiziţiei Banc­post asupra bilanţului Băncii Tran­silvania se vor vedea anul viitor. Aceas­ta este a doua achiziţie a Băncii Transilvania pe piaţa locală, după cumpărarea Volks­bank.

„BT a început analiza informaţiilor referitoare la cei aproximativ 3.000 de clienţi ai Bancpost cu credite în franci elveţieni, în contextul în care a devenit proprietar al Bancpost (99,15%) în aprilie a.c. Varianta de conversie va ţine cont inclusiv de evoluţia cursului francului elveţian din ultimii ani, având în vedere aprecierea leului faţă de acesta cu aproximativ 7% în mai 2015 - martie 2018“, a transmis banca din Cluj.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.04.2018

 
Cuvinte cheie:
banca transilvania
, clienti
, transilvania
, credite
, elvetieni
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide