Bănci și Asigurări

Bancherii nu se grăbesc să-şi aleagă preşedinte executiv şi îşi dau termen până la viitoarea AGA

Bancherii nu se grăbesc să-şi aleagă preşedinte executiv şi îşi dau termen până la viitoarea AGA

Foto Silviu Matei

Autor: Claudia Medrega

20.10.2011, 00:00 828

Asociaţia Română a Băncilor (ARB) va stabili o "listă scurtă" a persoanelor interesate să ocupe funcţia de preşedinte executiv al instituţiei, iar ulterior vor avea loc negocieri, până la viitoarea AGA urmând să fie finalizată selecţia, afirmă Steven van Groningen, membru al consiliului director al instituţiei.

"În perioada următoare ar trebui să se stabilească lista scurtă. Este un proces obişnuit. Apoi, vor avea loc discuţii, negocieri. Boardul a primit undă verde, iar înainte de viitoarea AGA trebuie să se facă selecţia, altfel nu am îndeplini mandatul primit. Cu cât clarificăm mai repede, cu atât va fi mai bine", a declarat Van Groningen, care este şi preşedintele Raiffeisen Bank. ARB, care reuneşte 40 de bănci comerciale, inclusiv Creditcoop, analizează 17 CV-uri, potrivit declaraţiilor recente ale preşedintele asociaţiei, Radu Gheţea. El nu a indicat un orizont de timp în care consiliul director al asociaţiei ar putea lua o decizie şi nu a vrut să facă publice numele candidaţilor.

În aprilie 2011, tot Gheţea spunea că orizontul primit de la AGA pentru angajarea preşedintelui executiv a fost "imediat", trebuind ca în câteva săptămâni să fie identificată "acea persoană". Printre numele vehiculate drept candidaţi s-au numărat Mihai Bogza, preşedintele CA Bancpost, Emil Ghizari, fost director general al Transfond şi fost prim-viceguvernator al BNR, Simona Fătu, fost vicepreşedinte executiv pe corporate al Volksbank sau Mirela Iovu, vicepreşedinte al CEC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO