Bănci și Asigurări

Băncile elene urcă dobânzile la depozite

Autor: Liviu Chiru

11.07.2011, 00:05 470

Setea de lichidităţi a unor bănci de talie medie şi mică a făcutca pe piaţă să reapară oferte de depozite în lei cu dobânzi de7,5%-7,75% pe an, chiar în timp ce băncile mari pun presiune pescăderea dobânzilor.

În general băncile cu acţionariat elen sunt cele care plătescgeneros pentru economiile clienţilor. Bancpost, o bancă de top zececontrolată de grupul elen Eurobank, a venit cu o ofertăpromoţională în cadrul căreia plăteşte 7,5% pe an clienţilor caredepun cel puţin 3.000 de lei, pentru patru luni.

ATE Bank, o bancă mică cu acţionariat elen, plăteşte 7,75% pe anla depozitele în lei pe trei luni în oferta standard. Şi filialalocală a portughezilor de la Millennium oferă dobânzi de 7,5% pe anla lei, însă doar clienţilor cu economii de peste 100.000 delei.

La polul opus, BCR şi BRD, liderii sistemului, au operat recenttăieri de dobânzi, coborând ratele la depozitele standard pepalierul de 5%. Nici la produsele speciale dobânzile nu mai ajungla 7% pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO